מהי תמונת HDRI - High Dynamic Range Image
נתבקשתי ע"י קורא נאמן להסביר מהי תמונת HDR (ובתרגום חופשי: אחי הקטן ניג'ס לי)
dynamic range הוא הטווח בין עוצמת האור המקסימלית והמינימלית הניתנת למדידה (הלבן והשחור). לכל כלי (מצלמה, סורק, מדפסת, מסך) יש את ה-dynamic range שלו שמיוצג ע"י הערך contrast ratio (למשל 1000:1). כאשר כלי מסוים צריך לקלוט תמונה עם dynamic range גבוה משלו (כלומר מאוד קונטרסטית), עלולים להיווצר אזורים "אטומים" (שחורים) או "קרועים" (לבנים) שבהם נעלמים הפרטים.
לעין יש dynamic range גבוה בהרבה מאשר מצלמה, ולכן כאשר אמא שלנו מבקשת מאיתנו שנצלם אותה בתוך ארמון וורסאי כשברקע חלון המשקיף על גני וורסאי המדהימים כדאי לנו להכין מלאי שלם של תירוצים כאשר התמונה לא תצא דומה למה שהיא ראתה, או להכין לה בפוטושופ תמונת HDR.
בעזרת פוטושופ אנחנו יכולים "לנפח" את ה-dynamic range של המצלמה ע"י איחוד של כמה תמונות. כלומר שאם נרצה לשמח את אמא, נצלם שתי תמונות: באחת נמדוד את האור בפנים (בתמונה זו כל מה שנשקף מהחלון יהיה לבן קרוע), ובשנייה נמדוד את האור בחוץ (בתמונה זו כל מה שנמצא בפנים יהיה שחור אטום) ואחר כך נאחד את שתי התמונות.
הדרכות איך לעשות זאת בפוטושופ אפשר למצוא כאן:
HDR: High Dynamic Range Photography
Merge to HDR in Photoshop CS2
תוכנה ידועה שמאפשרת ליצור תמונות HDR גם מפורמט של כדור מראה אפשר למצוא כאן:
H D R S h o p
אחרי שיש בידינו תמונת HDR, אנחנו יכולים ליצור בתוכנת תלת מימד כדור עצום מסביב לכל הסצינה שלנו ולהלביש עליו את תמונת ה-HDR, או להשתמש בטכניקות אחרות כמו האופציה של image based lighting במנטל ריי. מטרת תמונת ה-HDR בסופו של דבר היא להשפיע על התאורה הכללית של הסצינה ועל ההשתקפויות שמופיעות על כל אובייקט בעזרת הדמיה של סביבה מסוימת.
טוטוריאל המסביר איך משתמשים בתמונת HDR במקס:
HDRI Tutorial v.2
טוטוריאל פשוט המלמד איך משתמשים בתמונת HDR במאיה:
Create your own HDR environment map in Maya/mental ray for image based lighting
תגיות: HDR HDRI Photoshop פוטושופ Maya מאיה 3dsMax Tutorial
1 תגובות:
נראה טוב אני יבדוק את זה לעומק... :)
הוספת תגובה